April
29

ТБМ2 вече няма да е същата агенция, която беше, а какво ще се промени при нас ще научите съвсем скоро. От месец както вече всички знаете агенцията ни членува в Национално Сдружение Недвижими Имоти като с това си членство приема етичния кодекс за работа в бранша недвижими имоти. По-интересното обаче предстои и не че вече то не е факт, но ще го запазим в тайна още малко. Както вече споменах по-горе ТБМ2 няма да е същата агенция и по този повод в блога ще се появява периодично мноооооооого повече информация от колкото до сега.

Имаше едно риалити предаване по Нова Телевизия “Пълна промяна” е…нещо подобно ще се случи и с нас, само че никой няма да ни прави пластични операции. Ние сме си красиви и без тях:))) това в кръга на шегата всъщност бих си направил тук там корекции, но за сега ще остана естествен на 100%…да и съдружниците са на това мнение Милен и Борис. Пълната промяна при нас ще бъде от професионално естество като новите неща ще са доста повече от старите иначе ние ще си бъдем пак същите хора. Сигурно се питате какво ли се опитва да ни каже този човек и какво толкова го увърта все едно е въпрос с национално значение - е какво пък може толкова да ви се случи? Оставям този въпрос открит и вероятно до края на месец май ще оповестим официално промяната в ТБМ2.

0
April
29

25-годишният Даниел Цветков е купувачът на един от най-скъпите имоти в Австралия, съобщи The Australian.

Цветков е платил 28 млн. долара за имение, което още се изгражда и ще бъде най-голямото на ивицата на Златния бряг, известна като “улицата на милионерите”. Когато бъде завършено, то ще струва между 50 млн. и 70 млн. долара.

Цветков е с български произход, но е израснал в Бризбейн.

Той е интернет предприемач, като започва бизнеса си с онлайн разплащания Intabill, когато е на 18 години съвместно с партньор, който е роднина на известен австралийски политик, коментира изданието.

„Купихме имението, за да живеем в него и да отгледаме семейство, а не за да имаме най-голямата къща или нещо такова. Моментът е подходящ и това е добра инвестиция за мен“, е казал Цветков, който вече има едно дете и предстои да се ожени в близките месеци.

Цветков е купил имота от Тони Смит, създател на хотелската верига Breakfree, който е бил засегнат от срива на туристическата група MFS по-рано тази година.

БГнес

0
April
5

Китайци купуват наш патент за ветрогенератор

Откритието ще се използва първо в Австралия

Инж. Георги Тончев изобрети безшумен вятърен генератор, с който може да се захранва еднофамилна къща и тя да стане почти независима от външно електрозахранване. Откривателят съобщи още, че към вертикалноосевия вятърен генератор са проявили интерес китайски производители. Те имали поръчка да строят екоселище в Австралия, където сградите ще се захранват от възобновяеми енергийни източници.
Китайците най-вероятно ще произвеждат генератори с мощност от 1 киловат, които ще са комбинирани с хибридна инсталация от слънчеви колектори за топла вода и фотоволтаици. Първият етап на проекта е за 6000 къщи в Австралия, уточни Тончев.
Инж. Тончев е автор на много патенти в сферата на възобновяемите енергийни източници. Преди време един от тях - за технологично управление на вятърни паркове, е бил закупен от американската “Дженерал електрик”.
Вертикалноосевият вятърен генератор е подходящ за градски условия, защото е тих за разлика от известните перки, които могат да се инсталират най-малко на 500 м от последната къща на селището. Предимството на вертикалния генератор е, че може да се разполага на много по-малка височина и скоростта му на въртене е ниска - 20-30 м за секунда. Поради тези причини той е безопасен за прелетните птици. Този тип генератори имат голямото предимство да работят и при много слаб вятър и са удобни за експлоатация. Подобно устройство може да се инсталира на балкона на кооперацията или на покрива и да осигурява част от консумацията на електричеството в домакинството. Така на практика загубите от преноса на енергията са равни на нула. Малките вятърни генератори са много подходящи за отдалечени зони, където няма постоянно електрозахранване.
Според инж. Тончев генераторът може да бъде с най-различна мощност, като напр. 30 кВт за захранване на малки производства. Съществува проект за вертикалноосев вятърен генератор с мощност от 9 мегавата, съобщи изобретателят. Предимство на този тип турбина е и по-ниската себестойност на произвежданото електричество - около 11 ст. за Квтч, срещу 16 за по-популярните засега хоризонтални с големите витла.
Лопатите на машината на Тончев са защитени с 3 патента и се въртят не само оказвайки съпротивление на вятъра. Те имат формата на самолетно крило с отвор между плоскостите, като едната от тях е с отвори. Това дава възможност да се използва и реактивната сила на излизащия от вътрешността на лопатата въздух.

0