September
30

Спира се продажбата на общински жилища във Варна. Това решиха вчера съветниците от постоянната комисия “Собственост и стопанство” към Общинския съвет (ОбС). Мярката е временна и ще продължи до приемането на измененията в Наредбата за управление на общинската собственост. По предложение на Емил Радев администрацията трябва да подготви промените в нормативния документ в срок до 1 месец. До тогава съветниците приеха принципно решение да не разглеждат преписки за продажба на общински жилищни имоти. Съветниците от ресорната комисия се обединиха около становището, че последващият контрол върху имотите е слаб и е необходимо значително да се подобри. По менение на доктор Ивайло Бояджиев пък трябва да отпадне и районирането, а контролът и разпределението на жилищата да преминат под шапката на голяма община. Той посочи, че е недопустимо в район “Одесос” например да има недостиг на общински имоти за настанявания, а във “Владиславово” да се продават почти нови такива. Бояджиев бе подкрепен и от Красимир Маринов. Той обаче не се съгласи със становището на колегите си от местния парламент, а се обяви за продажба на общинските жилища в крайните квартали. По думите му, там хората пребивават достатъчно дълго в имотите, направили са много ремонти и реконструкции и трудно биха могли да бъдат изведени от тях.

Сред най-недоволните от поведението на наемателите бе Радослав Коев. Той изрази съмнения за корупционни практики при отдаването им на нуждаещи се наематели и последващата им продажба. Според Коев, е невъзможно лице, определено за крайно нуждаещо се, да има основания само няколко години по-късно да иска да закупи имотите. Той посочи, че ако човекът разполага с достатъчно средства, може да поридобие имот и на свободния пазар, а в освободеното общинско жилище да бъдат настанени наистина хора в нужда.

Сред недоволните от сегашната практика се чуха и съмнения относно самата процедура на покупка и продажба на общински имоти. Недопустимо е да купуваме имоти на пазарни цени, а да ги продаваме на доста по-ниски, посочиха те. В това отношение шефът на дирекция “Собственост и стопанство” Теодора Трендафилова посочи, че вече се готвят актуализации.

в.Позвънете

0
September
24

От както е създаден сайтът ни www.tbm2.net на 1-ви ноември 2007-ма година той е посетен до момента точно 10 956 пъти като обаче уникалните посещения са 7 064. Тези 7 064 различни посетителя са разгледали общо 30 929 страници от менюто на сайта ни. Посетителите на http://tbm2.net са от 58 различни страни и най-много са разбира се са от България - 10 256 следва САЩ със 111 посещения, Обединеното кралство с 80 посещения, на четвърта позиция се нарежда Испания с 75 посещения, пето място за Германия 58, шеста позиция за Гърция с 45 посещения, Израел с 40 посещения се нарежда на седмото място, Италия е на осмо място по брой посещения с 33, на девето място е Русия с 22 посещения… С 20 и по-малко посещения са Канада, Франция, Холандия, Швейцария, Австрия, Белгия, Ирландия, Турция, Кипър, Швеция, Чехия, Македония, Норвегия, Дания, Финландия, Тайван, Португалия, Естония, Полша, Унгария, Исландия, Узбекистан, Япония, Мексико, Обединени Арабски Емирства (ОАЕ), Босна и Херцеговина, Мозамбик, Румъния, Казакстан, Френска Гана, Венецуела, Словакия, Саудитска Арабия, Украйна, Грузия, Нигерия, Люксембург, Китай, Йордания, Пакистан, Либия, Перу, Зимбабве, Монголия, Ангола, Южна Корея, Нова Зеландия и Мароко… Поздравяваме посетителите на сайта ни от последните 15-ина страни и отправяме особена забележка на единия посетител от Китай с надежда да покаже нашия сайт на поне още десетина хиляди негови сънародници имайки предвид колко милиарда са те…:)

1930 от нашите посетители след първото си посещение са се върнали още от 9 до над 200 пъти за да разглеждат страници от нашето меню, което ни прави особено доволни! Все пак ни чака доста работа за да накараме тези средно по 642 уникални посетителя месечно да ни посещават отново и отново и да стават все повече.

0
September
2

“Ленивия сезон” свърши и въпреки прогнозите за горещо лято с температури над 35 градуса за нас в офис ТБМ2 по подразбиране става още по-горещо, защото ни чака много работа. Противно на логиката (поне според мен) доста наши клиенти решиха да не си развалят почивката през август месец и независимо дали продават или купуват недвижим имот - оставиха тази не лека задача за есента. Ние от наша страна разбира се съобразихме с това тяхно желание, но лятото вече свърши и настъпи момента за здрава работа, много огледи и сделки и така чак до коледа. Седмичния ни график се запълва със страшна скорост като по традиция част от задачите остават за събота и неделя, но който почивал - почивал…

0