November
29

Време за сделки

Публикувано в: Ежедневие от Антон Илиев

Изключително активен период за сделки е периода - октомври до декември. Ако ни звъните на стационарните телефони и ние не отговаряме то това може да означава, че целия екия е по огледи, сделки, срещи и т.н. По същата причина много молим да не ни посещавате в офиса без да се обадите предварително, защото има вероятност да се разминем, а не ни се иска това да се случва. Лудницата е пълна и ще е такава до коледните празници. Всички задачи, които можем да отложим за януари ги отлагаме :–)

0
November
17

От години се говори как банките ще започнат да разпродават имоти на длъжници и това наистина се случва, но има няколко спънки, които коренно променят ситуацията. В нашия блог винаги можете да научите интересни неща и тази тема ако сте я пропуснали до този момент сега е време да я прочетете.

Ако сравним статистиката на продадените имоти в свободна продажба и тези продадени на търг ще видим огромната разлика в цифрите между това да се продава имот свободно (може и на частен търг) и да се продава през частен съдебен изпълнител.

Разликите са много, но най-съществената от тях е липсата на кредитиране за имотите обявени на публична продан т.е. те са за хора, които разполагат с големи суми пари в брой и не разчитат на кредит от банка.

Напоследък не остава много време за писане в блога, за което се извиняваме, но знаем, че той редовно се следи (по статистиката) и скоро ще ви зарадваме с поредния уникален анализ на ТБМ2.

0
November
6
0
November
5

 

Както всички знаят всяко последно тримесечие на всяка календарна година е най-силно при продажбата на имоти. Броя на сделките винаги бележи ръст спрямо броя сделки в предходните тримесечия на годината. Очаква се това тримесечие да продължи тази тенденция. Едва ли скоро ще се повторят цифрите от 2007-ма година когато само в София за последното тримесечие на годината имаше рекордните 15 854 продажби, което прави по около 240 продажби всеки работен ден в столицата за периода 1-ви октомври 31-ви декември 2007г. Миналата 2009-та година през последното тримесечие в София са реализирани 9472 продажби като сравнено с този изминал период - сегашния показва по-чуствителна активност. Броя сделки за второто тримесечие на миналата година и броя сделки за тази година за същия период е почти еднакъв, което ни кара да си мислим, че в най-лошия случай броя сделки за последното тримесечие на тази година ще бъде или подобен на миналогодишния или дори по-висок.

0