July
18

След като излезе статистиката за броя на вписванията се затвърди и на практика завишения интерес към покупки на имоти от началото на година. Вече второ тримесечие броя на покупките на имоти в столицата расте и няма никакво съмнение, че това ще продължи да се случва и в следващите шест месеца на тази година. Както вече прогнозирахме пазара на жилища в София е супер активен дори в летните месеци.

Продажбите на имоти в София са с 25% повече сравнено със същия период на миналата година и 35% повече в сравнено с първото тримесечие на тази година. Средно по близо 100 сделки за всеки работен ден в София. Като повече от половината покупки са били без ипотечен кредит.

Договорните и законовите ипотеки общо взети заедно за този период са 3009, но това включва и рефинансирания на стари кредити при които не се прави покупко-продажба, а само се учредява нова ипотека и се заличава старата след това. Включва също и отпусканите ипотечни кредити за ремонт за бизнес и т.н. при които също няма покупко-продажба на имот. Тоест покупките на имоти без кредити са доста повече от половината от тези 6486. А отделно от продажбите са 1183 дарения.

София град 2015 година трето тримесечие:

Продажби - 6486
Дарения - 1183
Законни ипотеки - 1033
Договорни ипотеки - 1976
Заличени ипотеки - 2948

18.07.2015г.

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.