November
26

Пристигам в офиса…по някое време и аз незнам в колко точно часа по простата причина, че нямаме фиксирано работно време… с две думи работим почти денонощно. Първо веднага се хващам за 4-те телефона за да проверя дали някой клиент не ни е звънял с въпроси по някое наше предложение за продажба или за кредитна консултация. Проверявам и намирам 6 пропуснати повиквания - разглеждам номерата не виждам никой от тях да ми е познат и връщам обаждането: “Ало добър ден (казвам аз) безпокоя ви от агенция за недвижими имоти ТБМ2 имаме пропуснато повикване от вашия телефонен номер…с нещо мога ли да бъда полезен?” Отговор: “Амиии от коя агенция казахте? Ааа сигурно колежката ми ви е търсила тя иска да тегли кредит…сега ще я извикам…Дидииииииииииии….аа няма я сигурно е отишла да счетоводството ще и предам да ви се обади.”

Преслушах и останалите няколко обаждания и успях да организирам оглед за един офис за утре както и една кредитна консултация - ок. Планирам някак си програмата си за деня оказа се не лесна задача в интерес на истината. Тогава опитах да планирам програмата си за следващия ден и ето какво се получи: 10:00ч. среща в Студентски град с инвеститори. 13:00ч. оглед на другия край на София за въпросния офис. 14:30ч. среща с клиент в офиса за кредитна консултация. 15:30ч. преравяне на пазара на ново строителство в два квартала на София за тристаен апартамент за наш клиент, преслушване на избраните оферти и организиране на огледи за следващия ден 16:30ч. повторение на операцията този път само в един краен квартал на града за мой клиент. 17:00ч. няколко телефонни разговора с наши партньори по теми, които са фирмена тайна и няма как да споделя тук:) 18:00ч. план за следващия ден и опит за съставяне на график (опитвам се да предвидя и непредвидените неща някак си) 18:30ч. почивка, ровене из интернет, почесване, разходка из комшииските офиси на етажа, раговори по телефона и активен чат в кюто и евентуално писане в блога…така максимум до 19:00ч. като половината неща с ръка на сърцето си признавам мога и да не свърша. 19:15ч. среща с делови партньори  20:30ч. - вечеря (някъде) 21:30ч. …какво говоря я стига съм работил… КРАЙ работния ден май ще приключи в 20:30ч. или може би към 20:15ч.

Какъв е шанса всичко това да се случи точно така ще ви споделя утре след 22:00ч. евентуално:)

А днес всичко беше тотален хаус ПОНЕДЕЛНИШКИ ПАНИЧЕСКИ ХАУС. Проведохме около един милион и триста хиляди телефонни и мобилни разговора и планирахме седмицата, но детайлно само за утре, защото за цялата седмица конкретен график е почти невъзможно предвид част от клиентите, които винаги бързат и трябва спешно да видят нещо:)

Утре вторник се надявам да бъде един добре подреден ден…знам ли може и да се получи:)

  

3 Коментари

Да така си и мислех 35% от планираните неща не можах да свърша, но за сметка на това се появиха поредица от непредвидени:) Е за утре програмата ми е по-различна, но няма да я правя обществено интернет достояние:)

Колеги,
мен може само да ме радва вашата невъзможност да си подредите времето ,неорганизираност и хаус.Все пак нали сте ми конкуренти .Отдруга страна не мога да се въздържа да не ви дам някои друг съвет за да постигнете повече неща за по малко време(не е казано че трябва да ме слушате)
Та…сигурен съм че не си правите график за следващия ден -точка по точка или ,,Какво искам да свърша утре,,(То е ясно че работата няма да се свърши на 100 %,но началото е добро.)Вършейки нещата задрасквайте свършеното ,а това което не сте свършили ,а знаете че трябва да се свърши -пренасяйте на следващия лист за следващия ден.
Мога да ви уверя ,че не е никак лесно да си наложите да записвате всичко ,което ви мине през главата ,че искате да свършите ,аз самия си казвам че ще запомня някоя задача и ще я свърша по късно -но уви ,забравям я .
Друг важен момент е ,когато ,,ударите на камък,,да продължите с други задачи ,а не да се тюхкате ,че не е станало заплануваното.Така вие ще свършите по голямата част от вашия списък и преглеждайки го в края на деня ще изпитате задоволство от свършеното,а човек който изпитва удовлетворение от работата си е склонен да удвои усилията си.
Е до скоро ,обещавам да досаждам във вашия форум с идеята и други хора освен мен да разберат ,че личната дисциплина или способноста да си поставяме задачи и да ги следваме е по важна за успеха от професионалните качества.

Благодаря за коментара - добре дошъл колега в нашия блог неговите врати са винаги отворени:)
Всъщност ние правим точно така както казваш, което не можем да отхвърлим днес го записваме в графата за следващия ден и така докато го отхвърлим. Разбира се когато изникнат приоритентни неща, като огледи за имоти, които продаваме зарязваме всичко друго и…знаеш нататък:)

Поздрави от ТБМ2

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.