December
14

Пряка инвестиция от 5 милиона лева ще осъществи в земя в района на Русе международната кантора за недвижими имоти Europolis. Това заяви Милена Христова, юрист в българското представителство на кантората, което е позиционирано в Пловдив.

Възнамеряваме да осъществим строителство на промишлени и търговски обекти, както и на селище от затворен тип“, обясни Христова намеренията на компанията, която по принцип се занимава с посредническа дейност при сключване на сделки с недвижими имоти и с управление на собствеността.

„Днес е възможно да подпишем важен за нас договор за изграждане на малко селище от 10 къщи върху терен от 15 декара в района на Карлово“, каза мениджърът на българската кантора на Europolis Даниела Димитрова. Селището ще има обща спортна и SPA-инфраструктура и ще бъде от затворен тип. Инвеститор е малтийска компания, чието българско представителство е Интернешънъл евротрейд БГ, управлявана от Марио Камилери.

Най-малките мезонети в селището ще имат поне 200 кв.м. разгъната застроена площ, а цените на къщите ще варират между 100 000 и 200 000 евро, каза Димитрова. Управлението на едно жилище в новото селище край Карлово ще струва 200 евро на месец, като в тази цена ще влиза както поддръжката н общите части на селището, така и търсенето на наематели за времето, когато собствениците са склонни да го преотстъпват за ползване на други хора.

„Нашата компания е специализирана точно в тази дейност и стопанисва активи за над 1,3 млрд. евро в страните в Източна Европа, а плановете ни през 2008 година са те да нараснат до 2 млрд. евро“, обяви Димитрова.

Europolis е на българския пазар от началото на 2007 година и според собствените й проучвания ръстът на цените на имотите за периода е достигнал средно за страната около 30 на сто, но в централната градска част на Пловдив е 46,5 на сто, а на двустайните апартаменти в идеалния център – 66 на сто. Проучването на компанията е направено на база искана цена от продавача и изготвени договори за покупко-продажба, при които кантората е била посредник. Очакваме 2008 година да бъде на много по-плавен растеж на цените, които в много региони ще се задържат на сегашното ниво, в пренаселените ски курорти и по Черноморието ще спаднат, но средно за страната поскъпването няма да бъде по-ниско от 10 на сто, каза Христова.

Михаил Апостолов
http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=58242

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.