February
9

Интересни въпроси, на фона на валящите отвсякъде топ оферти за посещение на екзотични места и държави, както и хит цените за организирани екскурзии към съседни на нас страни.

Когато говорим за туризъм в България и чужди туристи, за какво се сещаме първоначално? Разбира се, за двата най-често използвани израза - лято на море и зима в планините.

В интерес на истината, туроператорите (български или не) изграждат далеч по-многолик образ на България в борбата да привлекат интереса на туристите към балканската държава.

Според обявените програми екскурзиите в посока България могат да се категоризират като културни пътешествия или като пътуване назад във времето и посещение на древни исторически паметници и обекти под егидата на UNESCO.

Туристическите агенции предлагат и няколко дни съвместно веселие с българите на местни карнавали и празници, не са забравени и любителите на храните и напитките, не са за изпускане и националните природни забележителности, както и характерни за страната ни етнографски области. Човек може да дойде дори на риболов, а защо не и да изкара някой и друг курс екскурзия за народни танци или песни?

Звучи интересно и любопитно, нали? Особено, когато става дума за една напълно непозната държава!

Ето и някои предложения за организирани екскурзии в България, които екипът на Profit.bg намери в интернет. Като застраховка искаме само да кажем, че материалът не претендира за изчерпателност, но поне е любопитен!

Предложение 1:

Френската агенция Look Voyages организира едноседмична обиколка на страната ни “Чудесата на България”. Обиколката включва паметниците на UNESCO. Всичко започва с пътуване със самолет от Париж за Варна и приключва с отлитането от Бургас към Париж.

Придвижването в страната е посредством автобус с климатик, разбира се. Пакетът включва посещение на Несебър, Рилски манастир, Копривщица, Царевец.

Цените варират според сезона - до края на май (795 евро), юни (850 евро), юли (990 евро), август (1050 евро). Цената включва полет и летищни такси, посещения с екскурзовод, пълен пансион, 5 нощувки в тризвездни хотели.

Да преминем нататък. Предложение 2:

Туристическа агенция Expedia е кръстила екскурзията си в нашата страна „Предизвикателството България”. Предизвикателството продължава 8 дни или 7 нощувки. Турситите пристигат на летището, а предвижването в страната е чрез автобус.

Туроператорът предлага нощувки в хотел три звезди, пълен пансион (плюс алкохол, екскурзия с екскурзовод). Летищните такси са включени в цената.

Програмата наистина е предизвикателна и започва с Варна и дегустация на вина, посещение на дискотека и традиционен ресторант. Туристите ще видят още Несебър, Аладжа манастир, джамията в Шумен, Велики Преслав и Албена.

Цените са, както следват - май (710 евро), юни (750 евро), юли (980 евро) и август (1 020 евро).

Предложение 3:

Третото предложение е на агенция Fram и тя ще заведе туристите направо в „Сърцето на Балканите”. Пътят към България е кратък със самолет, който е в посока Париж - Варна, а по-нататък туристите се настаняват в автобус. На земята ги чака още тризвезден хотел и вечеря.

Програмата включва посещение на Велико Търново, Севлиево, Троянски манастир, София, Рилски манастир, Банско (посещение на механа), Пловдив, Бачковски манастир, Казанлък (Долината на розите, Казанлъшка гробница) и Несебър. И всичко това за 1 045 евро.

Предложение 4:

Според Travel Gate България трябва да се посети поради много и различни причини, поне ако се съди от обявените програми за организирани екскурзии. Една от офертите е за обиколка на манастирите в България. За десетина дни (възможен е и вариант за 4 дни) гостите ще разгледат София, Земенския манастир, Рилския манастир, Пловдив, Бачковския манастир, Казанлък, Бургас, Несебър, Варна, Мадара, Велико Търново, Иваново, Троянския манастир и Копривщица, преди да се върнат в София.

Предвижването е с автобус, снабден с климатик. Деветте нощувки са в двойни стаи и пълен пансион. Цената не включва самолетен билет. Стойността на почивката варира от 520 евро до 745 евро.

Предложение 5:

Туроператорът Alexander Tour предлага екскурзия, в която чужденците да се запознаят с „Класическа България”. Опознаването продължава 6 дни или 5 нощувки. Програмата включва София, Троянски манастир, Велико Търново и Арбанаси, Габрово, Етъра, Мемориалния храм-паметник в Шипка, Казанлъшката тракийска гробница, Пловдив, Боровец и Рилски манастир.

Цените на екскурзията варират от 785 евро на човек до 250 евро, като цената се определя от броя на записалите се и начина за придвижване в страната (автомобил, бус, автобус).

Делян Петришки и Леся Бакалова

www.profit.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.