February
12

За седмица Белоградчишките скали вече са трети в категорията си във временната класация за новите седем чудеса на света. Това съобщи за БТА кметът на Белоградчик Емил Цанков. Номинацията на природния феномен е в категорията “Пещери, скални образувания и долини”, в която се състезават 13 обекта.

В класацията за новите седем природни чудеса, инициирана от швейцарска неправителствена организация, Белоградчишките скали вече са пред скалното образувание Улуру в Австралия. Българската номинация към момента е след Гранд каньон в САЩ и Дяволския град в Сърбия. Всеки, който желае да гласува за новите седем природни чудеса, може да стори това на сайта www.new7wonders.com. Гласуването е до седми юли, когато от конкуриращите се 260 природни обекта ще останат 77. От тях експертна група ще определи последователно 21 и след това - седем. Новите седем природни чудеса на света ще станат известни през 2011 година.

www.imoti.net

2 Коментари

Белоградчишките скали вече са втори в категория “Пещери, скални образувания и долини” :) От нас зависи да станат и първи! Гласувайте! :)

Всъщност днес вече този природен феномен е повел във временното класиране и сега е на първо място.

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.