March
11

Пазарът на луксозни имоти все още не може да намери пресечна точка между цените, предлагани от купувачите и продавачите, сочи анализ на “Райфайзен имоти”. Данните сочат, че в София собствениците искат 20% по-високи цени от нивата, на които реално се сключват сделки. Във Варна пък има сериозно разминаване между качеството на предлаганите имоти и изискванията на купувачите във високия сегмент.

По данни на “Райфайзен имоти” цените в масовия сегмент са се върнали две години назад. В столицата и във Варна вече може да се закупи двустаен апартамент при цена между 50 и 70 хил. евро, каквито нива е имало в началото на 2007 г. В същия ценови диапазон в Русе може да се закупи двустаен апартамент в центъра, а в Бургас - същият с включени довършителни работи, сочи още анализът.

Цените на ваканционните имоти продължават да намаляват. В Слънчев бряг и Св. Влас за 50-70 хил. евро може да бъде купен тристаен апартамент с качествени довършителни работи. В Банско пък за същата сума вече се сключват сделки за двустайни апартаменти с топ локация в центъра или в близост до станцията на лифта, се казва още в анализа.

www.imoti.net

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.