March
23

Заради кризата на имотния пазар в страната тръгна нова мода в опит да се съживи браншът. Търновска строителна фирма вече разиграва жилища на томбола. Първоначалната миза за участие в наддаването е 100 евро. За да тръгне играта обаче, в нея трябва да участват поне 350 кандидат-новодомци. Пионер у нас в предлагането на жилища по новия почин е фирмата “Пе Ви Па”.

През август миналата година компанията започнала строителство на кооперация в началото на кв. “Зона В”. Наличните пари обаче стигнали само за наливане на основите. Заради финансовата криза от банките категорично отказали да дадат кредит на фирмата, за да може тя да продължи строителството и да завърши обекта. Докато сърфирала из интернет, един ден управителката Петранка Караколева прочела, че в САЩ, Германия, Австрия и Кипър доста често се разиграват специални томболи за спечелване на апартаменти и друга недвижима собственост.

10 от апартаментите в бъдещата кооперация ще бъдат разиграни сред желаещите да получат ново жилище на смешна цена. За целта всеки от мераклиите ще трябва да внесе по банков път по сметката на “Пе Ви Па” сумата от 100 евро. Полученият от банката документ за направения превод те ще трябва да пуснат в специална урна, намираща се в офиса на фирмата. След като се съберат 350 кандидати, в присъствието на нотариус ще бъде изтеглено името на късметлията. Останалите участници в томболата губят внесените пари. По тази схема ще бъдат разиграни и останалите 9 апартамента. За тези, които решат да играят и за десетте апартамента, но не им се усмихне щастието, ще бъде разигран още един, 11-и апартамент, като бонус. Ако броят на желаещите да участват в томболата се окаже по-голям, от фирмата са готови да пуснат и разиграят и още 1 или 2 апартамента в зависимост от интереса. Петранка Караколева е категорична и е готова да се закълне, че идеята й не е свързана с измама или е бъдеща финансова пирамида. “Всичко е честно и почтено. Внеслите по 100 евро кандидати ще могат да присъстват на самото теглене и там ще могат лично с очите си да се убедят, че няма нищо скрито-покрито. Разбира се, предполагам, че ще има и разочаровани от тези, които няма да спечелят, но това е на принципа на тотото и джакпота. Не може всички да са печеливши. Ако обаче не бъдат събрани необходимите 350 мераклии, за да се проведе томболата за един апартамент, парите на участвалите ще бъдат върнати незабавно”, обясни управителката на “Пе Ви Па” ООД.

www.monitor.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.