April
22

Строители преграждат мезонетите на едностайни и двустайни апартаменти, за да могат да ги продадат по-лесно. Подобна практика за първи път се появи в столичния Студентски град, установи проверка на в. “Стандарт”.

До преустройство прибягват собствениците на луксозни кооперации, които все още са на фаза груб строеж, обясниха от агенцията за недвижими имоти “Явлена”. Разделянето на огромните жилища на няколко по-малки е единственият шанс да се намерят купувачи във времето на криза, твърдят брокери. А който иска да изтъргува многостаен апартамент, ще трябва драстично да му смъкне цената.

През последните месеци купувачи се намират единствено за малки жилища. Цените на гарсониери в Студентски град с квадратура от 44 до 52 кв. м варират от 43 хил. евро до 70 хил. евро. Така от продажбата на три апартамента, на които може да се раздели един мезонет, се изкарват от 130 хил. до 210 хил. евро. Сумата далеч надхвърля единичната цена, на която в момента може да се продаде мезонет.

Луксозният апартамент с размери от 120 до 130 кв. м се предлага на цена от 113 хил. до 141 хил. евро. Нова схема за привличане на купувачи се появи и на пазара с офис площи. Заради ниския интерес и увеличаващия се брой на празни офиси строители са склонни да разсрочват вноските при покупка за срок до 10 г. При подписване на договора купувачът обаче трябва да плати между 20 и 30% от цената.

www.standartnews.com

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.