May
2

Изследване на компанията “Bulgarian properties” показва, че 30% от сделките с недвижими имоти с участието на чужденци в България, са с британски граждани. В момента те предпочитат да инвестират в евтини селски имоти.

Останалите 70% от чуждестранните клиенти са представители на различни националности – руснаци, гърци, холандци, немци, румънци, норвежци. Въпреки всичко, както преди време писа руското интернет издание http://prian.ru/, в България е отбелязано повишение на интереса сред купувачите от Русия, като интересите са разпределени равномерно между Банско и морските курорти.

За сметка на това британците проявяват по-голям интерес към градовете София и Варна – както за покупка, така и под наем.. Във Варна са сключени сделки основно за отдаване под наем, докато в София – за покупко-продажба. Освен това, англичаните проявяват своята активност и на пазара на имоти за отдих и на пазара на имоти в селата, тъй като в момента се появяват доста изгодни предложения, което се дължи на понижените цени във връзка с кризата.

www.imoti.net

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.