June
10

“Люлин” и “Дружба” са най-добрите столични квартали за закупуване на жилище на средна цена. Това заяви Лъчезар Искров, председател на националното сдружение “Недвижими имоти”, цитиран от Dariknews.bg.  Въпреки това най-престижни остават районите около Южния парк и кварталите “Лозенец” и “Манастирски ливади”.

През последните няколко месеца цените на имотите се задържаха. За около 1000 - 1200 евро на квадратен метър може да се закупи апартамент с качествено строителство и добра локация. “Преди всичко трябва да се гледа качеството на самото строителство, тъй като знаете, че инвестицията в жилище се прави един-два пъти в живота и за повечето семейства е най-важната в целия им живот. Ако погледне човек само цената на имота, може да направи грешна инвестиция”, каза експертът.

Искров обаче посъветва купувачите да обърнат внимание както качеството на строителството и енергийната ефективност, така и на транспортните връзки на квартала и развитието на района като цяло.

“Важната тенденция според мен, е че цените намират своята реална пазарна стойност. Моментът, в който те ще започнат да растат, е трудно да бъде прогнозиран”, каза още Искров.

В момента най-търсени в столицата са двустайните апартаменти. Най-скъпи пък остават имотите в централната градска част.

www.econ.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.