June
27

Предприемачи ще получават 100% от цената на жилища на зелено чак след Акт 16. В условията на криза строителите на жилищни комплекси се принудиха да предлагат все по-атрактивни услуги на купувачите, като в същото време това не оскъпява имота. Вариантите в случая са няколко.

Вариант 1

Всеки, който е купил жилище във Флоримонт Младост, ще може да го върне след 2 години на инвеститора срещу сумата, на която го е взел, обяви пред в. Пари Силвия Иванова, мениджър продажби в строително-инвестиционна компания Флоримонт.

Вариант 2

Този вариант гарантира на купувачите, че няма срещу парите си да имат една зелена поляна. В този случай при сключване на предварителния договор за покупко-продажба парите на клиента се заделят в специална банкова сметка, до която обаче предприе-мачът няма достъп. Той ще ги вземе едва когато завърши жилищния строеж и сградата получи Акт 16. В този случай се подписва тристранен договор между клиента, продавача и финансовата институция, която финансира сделката. Тук клиентите трябвало много внимателно да следят за разходите на банковата сметка, в която са парите им. И двата варианта обаче гарантират на купувачите по-сигурна инвестиция.

Флоримонт Младост

Собствениците на апартаменти в комплекс Флоримонт Младост няма да загубят нищо, ако решат след години да си купят жилище другаде или пък не им харесва строителството, защото ние ще им го откупим на същата цена, която те са ни платили, допълни Силвия Иванова. Сега всички, които са си купили жилища на цени 1500 EUR за кв. м, ще загубят, ако ги продадат в условията на световна финансова криза. Апартаментите в комплек-са Флоримонт Младост се продават на цени от 720 до 810 EUR на кв. м. Според мениджъра по продажби те са най-ниските на пазара.

Комплекс Флоримонт се строи в Младост 4 в София. Той ще е с разгъната застроена площ от 24 000 кв. м и ще бъде на 10 етажа, 8 от които са жилищни. В сградата ще има 91 апартамента и 39 ателиета, 2 сутеренни етажа със 140 паркоместа, 17 магазина, 23 офиса. През март 2010 г. трябва да бъде завършена първата половина на комплекса, а година по-късно - и втората. Строителството е планирано така, че жилищата да нямат преходни стаи. Комплек-сът е в непосредствена близост до най-големия бизнес център в Югоизточна Европа - Business Park Sofia, най-големия кино- и развлекателен комплекс в София - Арена, хипермаркети Metro, Billa, Hit, Technopolis, Como, Princess Outlet и др.

www.pari.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.