June
27

Няма как такава ни е работата - работим предимно с хора, защото имотите са на хора - тези, които ги купуват или наемат също разбира се са хора, а ние тези, които ги свързваме също сме хора, а хората грешат. Дали ние сбъркахме в този случай или не вижте сами тук в този линк към форума на Инвестор където днес наш приятел се натъкна на тази тема и ни се обади за да я прочетем.   Така и направихме и разбира се успяхме да отговорим на едностранчиво и угодно написаната дребна интрижка - написана от явно едни дребни душици - мушмороци или ако не са такива и нещо сме в грешка поне като такива се държат. Това, което винаги най-много ме е дразнело е наглостта. С нагли хора (нагъл е много по-висша форма на нахален) винаги ми е било трудно да съм близък, да общувам или да бъдат около мен - просто няма как да стане. Когато обаче попаднем на нагли “потенциални клиенти”, /защото клиент можеш да се наречеш едва когато си платиш това което консумираш/ няма как стискаме зъби и се опитваме да им угодим. Но все пак едно е да искаш, друго е да можеш, а съвсем трето е да го направиш. В случая ние имахме желание да угодим на тези припряни, изнеревени и гледащи ни твърде от високо младежи, опитахме да им угодим, но в крайна сметка не успяхме по ред причини и обстоятелства…

Оказа се, че излишно сме се напъвали, защото тепърва ще правим проучване дали случайно тези мушмороци с мизерната интрижка не са ни изпратени от едни други хора с цел да търсят начини да ни злепоставят… Те…онези “другите хора” не са измислени от нас да си се намираме на работа, а се съмняваме в едни точно определени, но докато не намерим конкретна връзка, която да свърже въпросните шушумиги с хората за които пиша няма да назоваваме имена, но всичко на този свят се връща при това със страшна сила…или поне така казват хората :)

ТБМ2 няма врагове - има само едни хора с които имаме вземане даване и всеки, който разгледа сайта ни ще се досети кои ли могат да бъдат пък тези хора :–)

Здраве да е! Тези наши съмнения са породени от изключително арогатното, нагло и агресивно поведение на въпросните дребни и интригантски душици, които УЖ бяха харесали имот, който се предлага от нашата агенция, а именнo ето това симпатично ателие в затворен комплекс.

Но още по телефона започнаха с голямото мрънкане, а на влизане в апартамента гледаха от толкова високо сякаш оглеждат ЦУМ, който им е предложен за продажба срещу 50 000 000 евро например…както и да е това изобщо не беше проблем просто ни направи впечатление колко изкуствено и превзето се държат, а все пак сме били на огледи със стотици клиенти и успяваме да уловим кога някой се престарава излишно и кога се държи нормално…

Да криза има в недвижимите имоти и да още не сме забогатяли достатъчно за да си преценяваме клиентите (но говорим за клиенти - не всеки е клиент) криво ли гледат или право… Но човек понякога и да иска да е безразличен не успява особено когато се заяждат целенасочено с него и се опитват да го унижават.

Ние подхождаме с доверие към всек, който иска да гледа имотите предлагани от агенцията ни. Има колеги, които си имат точно фиксирано работно време и си го спазват - наложили са си го като правило и никой не може да им каже нищо :) Ние сме една малка бутикова агенция, която се бори за всеки клиент, но не и на всяка цена - да така е работим 7 дни в седмицата с предварителна уговорка за почивните дни. Да не си изключваме мобилните телефони (възможно е да ни паднат батериите от много говорене, но остават така докато не се доберем до най-близкото зарядно устройство).

Да можем да ви уговорим за някои наши обекти оглед и в 21:30ч.. Да всяка наша оферта е подробно описана и с много снимки така, че ако идвате на оглед няма да е на сляпо и да не знаете какво ще видите! Да имаме прекрасен сайт. Да имаме си и хубав и доста четен блог с интересни теми, които подбираме почти всеки ден информирайки ви за това какво се случва на пазара на имоти. Да никога не предлагаме имот без преди това да сме го видяли лично на място (изключение правят няколко ниви)! Да често сме чували, че сме от малкото агенции, които се стараят така подробно да описват имотите, които предлагат за улеснение на клиентите си! Да можем да си правим реклама тук колкото си искаме пък да ни вярва който иска :–) Фактите са на лице! НО ДА НЕ можем да угодим на всяка щуротия и не можем да бъдем явно симпатични на всички - (то май такива хора няма никъде) така, че от сега предупреждаваме всички, които четат блога ни - хора ако не сте наясно със себе си, имате душевни проблеми, незнаете какво искате или си търсите с кой да се заяждате да знаете - сбъркали сте адреса…или както се шегуваме с един наш познат адреЗА :)) С тези словестни войни от биографичния филм на Еминем “8-та миля” поздравяваме тези, които се опитват да ни скапят името и им казваме - знаем кои сте и ви поздравяваме с неуспеха!

Темата ще има много голямо продължение!

5 Коментари

Нещата няма да свършат до тук. Тепърва ще проверяваме тези хора дали случайно нямат връзка с едни други…
Идната седмица ще обсъдим вариантите за дело за клевета срещу тези хора и когато намерим свободно време може да ги призовем да се видим в съда за да излезе истината на яве.

Тъй като темата във форума на инвестор явно цели да ни злепостави аз слагам тук упреците към нас и ще се опитвам да им отговарям до колкото е възможно:

vivic:
“случая много добре доказва непрофесионализма на брокерите като цяло и вашия в частност. всеки един бизнес който си позволява пренебрежително отношение към клиент (дори и основано) си заслужава да извърви пътя към фалита. има едно клише което е закон по белия свят - Клиента ВИНАГИ е прав! на вас може да ви изглежда смешно, но лека-полека ще го проумеете.

писмото ви до клиента изобщо няма какво да го коментираме - хем на латиница, хем саркастично… дано клиента ви да успее да го разпрати до максимален брой свои познати, та всички да видят що за агенция сте.

не виждам и какво ви дразни факта че клиента ви иска поправка на договора за наем. “не сте длъжни да му представяте юридическа помощ” - напротив, длъжни сте. вие и от това си задължение ако избягате какво остава - само да го разходите до имота и да го запознаете с наемодателя? лудница… но ще се научите да работите, пазара ще ви научи.

клиента искал да ви отсвири - ами ще иска, щом не му защитавате правата излиза че комисионната ви е чист рекет! клиента се е обърнал към вас с молба за помощ относно договаряне на нови клаузи към договора а вие сте го отсвирили. е кажи тогава за какво сте му повече? като няма да му защитавате правата защо той трябва да ви плаща? хем не искате да работите за него, хем сте изнервени че не ще да ви плаща рекета! е това ако не е нагло, не знам….

а публикуването на личните данни на клиента ви е ако не подсъдно, то поне абсолютно непрофесионално и неетично. но защо ли не се учудвам… че и реклама сте си постнали на всичкото отгоре - с гордост - и от какво точно се гордеете, от нефокусираните и абсолютно аматьорски снимки ли? само да можете да се погледнете отстрани…”

г-н Vivic нека да започнем с това, че когато говорим за клиент трябва да дефинираме кога точно едно юридическо лице в случая агенцията ни и едно физическо лице в случая хората, които опитаха да ни измамят влизат в отношение в които физическото лице може да се нарече “КЛИЕНТ”. Клиент си когато навлезеш във финансови взаимоотношения с другата страна или иначе казано - когато не си платил и една стотинка не можеш да се наречеш нечий клиент нали така?

На нас г-н Vivic (никнейм от форума на инвестор) изобщо не ни изглежда смешна максимата, че “КЛИЕНТА ВИНАГИ Е ПРАВ” и той е винаги прав, но както вече споменахме не всеки можем да наречем клиент нали?

По повод и вашия коментар за писмото на “латиница” - всъщност аз обясних защо то е на латиница - имам бъг, който не ми позволява да пиша на кирилица от служебната си поща. Колкото до саркастичните нотки в писмото ми нали разбирате че те бяха продиктувани от конкретни коментари, упреци, обвинения, припряни изводи и т.н.?
Или според вас дори да е така ние сме длъжни да ги слушаме въпреки, че хората отказват да си платят, а в същото време се възприемат като клиенти???? Аз клиент ли съм на МТЕЛ след като не ползвам техните услуги и не им плащам? Аз съм клиент на Глобул всеки месец ползвам техните услуги и си плащам за това. В случая коресподенцията ми с тези хора, които пак повтарям НЕ СА НИ КЛИЕНТИ беше по повод това, че ако смятат да се възползват от нашите услуги по наемането на този имот ни дължат обявената им още от самото начало сума от еди колко си лева с която те се съгласиха…

Колкото до това на кой за какво сме “длъжни” г-н vivic мога да ви разкажа още подробности пък дано следващия път не заемате страна толкова бързо и категорично :)

Договор на “кандидат клиентите” беше предоставен и по тяхна молба коригиран и добавени различни клаузи за които те настояваха и които бяха одобрени и от другата страна по евентуалния договор. Т.е. ние обезпечаваме сделката от всякъде и всичко, което е необходимо за “потенциалните клиенти” беше свършено освен част от клаузите, които не одобри другата страна (наемодателя).

В тази връзка бях написал в писмото, че след като сме подготвили договор и всичко необходимо не е съм длъжен да правя и юридически анализ на друг договор… В смисъл услугата, която предлага нашата агенция включва всичко необходимо за наемането на този имот и всичко друго е въпрос на друга договорка, но всъщност аз имам чуство за хумор и се пошегувах с това “допълнително таксуване” и освен че се пошегувах бях подготвил клауза по клауза коментари в писмен вид по договора ни предложен от тези хора за да им обясня къде грешат, но така и не им го дадох, защото те се отказаха от сделката и съответно не заслужиха с нищо да се възползват от моя безплатен труд по техния договор, който можеше да използват по-късно ако им го бях дал.

vivic napisa:
“клиента искал да ви отсвири - ами ще иска, щом не му защитавате правата излиза че комисионната ви е чист рекет!”

Незнам дали разбрахте, че всъщност “потенциалния клиент” още от самото начало подходжа некоректно и неподобаващо на човек, който смята да се нарече нечий клиент. Хората още преди да се обадят на нас за опитали да се възползват от информацията, която предоставяме за имота и са ходили на място да звънят на строителната фирма за да намерят имота и да се свържат директно със собственика. До този момент тези техни действия не са били предизвикани по никакъв начин от нас, че да бъдат те по някакъв начин неводолни или някой да смята, че може да го “рекетираме” или други подобни глупости добавени от вас г-н vivic…

Колкото до “аматьорските снимки” - да наистина не сме професионални фотографи, които снимат сватби или деца до дядо Мраз - каквото можем правим за рекламата на имота и не смптаме, че снимките ни задължително трябва да супер професионални - достатъчно е от тях човек да добие максимална представа за имота и той да е показан от различни ъгли както е и показан в случая.

Отделен е въпроса, че много малко агенцияя в България слагат по 20 снимки в офертата си за наем на една стая, кухненски бокс и балкон… Но факт ТБМ2 го прави.

Виждам, че подценявате този безспорен факт явно заемайки страната на некоректните хора може би защото сте техен познат примерно, защото ако не сте такъв много странно как виждате само изложените от едната страна неща :–) Също така може би не видяхте кой първо публикува лични данни :)?

Няма значение - пожелавам на всички, които подкрепят андрешковщината, некоректността и мушороковското поведение на такъв тип хора - да общуват именно с такива занапред и ако имат бизнес им пожелавам да работят именно с такива “КЛИЕНТИ” пък нека ние да сме лошите в този случай ;)

Имахме доброто желание да поспорим с някои от пишещите хора във форума на инвестор, но темата се измести старателно в посока към “брокерската гилдия” и т.н. общи приказки, към които не желаем да взимаме отношение. Явно доста от хората там скрити зад анонимните си никнеймове търсят подходящия опонент за спор без значение от темата. Ето тук един незаинтересован по темата анонимник “учтиво” ме подканя да му давам обяснение по измислени от него казуси макар да направих опит да му обясня някои неща - уви търси се удобен отговор…ето и неговите разсъждения:

“Хайде бе, “големия” брокер! няма ли да ми отговориш на въпроса? Много ми е интересно как ще обясниш защо за една и съща обява ако се обади физическо лице му искаш комисион, а ако се обади “колега”, т.е. друга АНИ - не искаш комисион.

Аман от нагли брокери. Заявявам съвсем официално, че ще гласувам за тази партия, която обещае да вкара в ред този бизнес законодателно. И най-вече да се забрани на АНИ да представляват и да взимат пари от двете страни по сделката. На практика сега те осъществяват рекет - не те водят на оглед и не ти дават информация за имота, ако не платиш комисион. От друга страна трябва да се въведе такса “оглед” от порядък ана 5-10 лева, за да се не се отварят много разни дето не знаят какво точно търсят.”

Кои са наглите брокери не става ясно от разсъжденията на г-н анонимника…но ако има конкретни въпроси към ТБМ2 винаги може да ни се обади на 02/9250029

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.