July
22

Няма пълно щастие - кризата свали цените на някои жилища до неподозирано ниски нива, но зад най-евтините предложения се крият уловки - имот с ипотека, с огромна тераса или затънтен в сутерен.

Въпреки че мастодонтът “Кремиковци” се приближава към своята смърт, имотите в близките квартали продължават да са най-евтини в София. Апартаменти се предлагат основно в кв. “Кремиковци” и “Ботунец” - на цени между 270 евро/кв. м и 450 евро/кв. м.

Двустаен панелен апартамент в района се продава за 20 000 евро. Въпреки че излиза по 294 евро/кв. м, собственикът е уточнил, че цената подлежи на коментар.

“Ботунец” и “Кремиковци” са съответно от южната и северната страна на комбината. Затова заводът пушилник им влияе по-различен начин. Ветровете раздухват смога главно към юг-югоизток и кв. “Кремиковци” остава назасегнат.

Атракция е тристаен апартамент (100 кв. м) в кв. “Ботунец” за 27 000 евро. Детайлно проучване на офертата показва, че имотът е ипотекиран за 18 000 евро и купувачът трябва да поеме дълга. Така жилището ще му струва 45 000 евро.

И ако до “Кремиковци” се свиква лесно със суперниските оферти, то 383 евро/кв. м за апартамент в кв. “Дианабад” звучи шокиращо. Оказва се, че цената е намалена, защото апартаментът е по-малък от терасата към него - 133 кв. м жилищна площ към 180 кв. м балкон. Но ако исканата цена се отнесе към обитаемата площ (без терасата), излиза, че купувачът ще плати по 902 евро/кв. м - около средните нива за квартала.

Интерес предизвиква и оферта на ул. “Васил Друмев”, в широк център - за 429 евро/кв. м. 27 000 евро щяха да са чудесна цена за двустаен апартамент, стига да не беше разположен в сутерен (под кота нула).

www.trud.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.