August
13

До 50 на сто стигна поевтиняването на ваканционните имоти от началото на годината, се казва в анализ на MKB Unionbank, цитиран от Profit.bg. През последните месеци тенденцията на пазара на недвижими имоти най-точно може да се характеризира с една дума - спад. Той е силно изразен както в областта на цените, така и при реализираните обеми, се казва още в анализа.

Спад се регистрира и при луксозните жилища, като там той е по-умерен и достига до 20 на сто спрямо равнищата на цените в сравнение с година по-рано. По-голямата част от потенциалните купувачи са в изчаквателна позиция както на по-добри цени на имотите, така и за облекчаване на условията на кредитиране от страна на банките.

Очакванията за следващите 12 месеца са за активизиране на банковото кредитиране, което ще доведе и до повече сделки на имотния пазар. Едва ли в следващата година ще станем свидетели на осезаемо увеличение в цените, тъй като предлагането ще продължи да надхвърля търсенето. Положителен сигнал за пазара ще е, когато срокът на реализация на едно жилище се съкрати, а броят на сделките се увеличи.

www.monitor.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.