September
2

От началото на септември Пощенска банка въведе нови условия за всички новоотпуснати жилищни кредити. Жилищен кредит вече се отпуска със задължителна застраховка „Живот и безработица”, която ще осигури допълнително спокойствие и сигурност на кредитополучателите на банката при изплащане на задълженията им, съобщиха за Profit.bg от финансовата институция.

Банката си партнира със застрахователно акционерно дружество Булстрад Виена Иншуранс Груп, за да предложи застрахователен пакет на пазара, който защитава получателите на жилищен кредит и при загуба на работа, освен при трайна и временна нетрудоспособност или загуба на живот.

Допълнително банката понижава лихвените нива за новоотпусканите жилищни кредити, като лихвата по жилищен кредит в евро е от 8.70%, а по левовите кредити тя е от 10.95%. Финансовата институция също така повиши максималното финансиране до 80% от стойността на жилището.

Максималният размер на кредит е до 500 000 евро или равностойността им в лева, а максималният срок за погасяването му е 35 години. Жилищният кредит може да бъде използван за покупка, ремонт и подобрения, строеж и довършване на жилищни имоти.

„Дойде подходящият момент на пазара да подобрим условията за предлаганите от нас нови жилищни кредити. Новите условия ще позволят на нашите клиенти да се възползват от възможностите на пазара в настоящата икономическа ситуация, за да се сдобият с желания дом или да инвестират в недвижима собственост”, заяви Петя Димитрова, изпълнителен директор на Пощенска банка.

В края на юни банката даде начало на програмата „Защита на плащанията”, която дава възможност на клиентите на финансовата институция да застраховат вноските по своя потребителски кредит срещу непредвидени обстоятелства. Услугата защитава не само месечните задължения, но и пълния размер на кредита при определени обстоятелства, свързани с настъпване на временна или трайна нетрудоспособност или загуба на живот.

Пощенска банка е член на Юробанк И Еф Джи Груп, европейска банкова организация с активи за 82.1 млрд. евро, и над 24 000 служители, която предлага своите продукти и услуги в мрежата си от над 1 600 локации и чрез алтернативни дистрибуционни канали. В Европа групата присъства в Гърция, България, Сърбия, Румъния, Турция, Полша, Украйна, Великобритания, Люксембург и Кипър.

www.profit.bg

Един коментар

пламен петков 10.09.2009 @ 2:53

ПОРЕДНАТА ПЛАТЕНА СТАТИЯ В ЗАЩИТА НА БАНКИТЕ,МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ АКО НЯКОЙ ЛИХВАР ВИ ПРЕДЛОЖИ ТАКИВА УСЛОВИЯ Е В ЗАТВОРА ДО 3 ДНИ>>>>>НО ПОЩЕНСКА БАНКА И ДРУЖЕСТВОТО …И ДРЪГИТЕ ПОЛУДЕЛИ ОТ ЛАКОМИЯ ЗАКОНОВИ РЕКЕТЬОРИ…КАК МИСЛИТЕ ДАЛИ ИМА БАЛЪЦИ ОЩЕ … ИМА СИ ЕВРОПЕЙСКА ДИРЕКТИВА И ЗАКОНИ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ИПОТЕчНИ КРЕДИТИ>

РАЗБИРА СЕ ЧЕ ХОРАТА ШЕ СПРАТ ДА ПЛАЩАТ,ВИЕ КАКВО СИ МИСЛИТЕ ,ПОМНИТЕ ЛИ 1997,ПАРЛАМЕНТА…ВИЕ МНОГО ПОДЦЕНЯВАТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ,Я СИ РЕВИЗИРАЙТЕ ГПК И ЗАКОНИТЕ -КОИТО СА АБСОЛЮТНО БЕЗУМИЕ>>>>

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.