October
8

Служители от дирекция „Противодействие на общата престъпност” към ГД „Криминална полиция” предотвратиха опит за имотна измама в столицата, съобщиха от МВР. Обектът на покушението бил едностаен апартамент в квартал „Фондови жилища” с данъчна оценка около 22 хиляди лева. Последният собственик е починала жена в началото на 2008 година.

Криминалистите тръгнали по следите на измамниците преди около месец и половина след получен сигнал за изготвено неистинско завещание с цел продажба на имота. Служителите започнали незабавно работа по случая и материалите са докладвани на Софийска районна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

На 29 септември, след като била получена допълнителна информация, полицаите незабавно претърсили въпросния адрес в София. Прокурор разпитал жена, за която имало данни, че участва в престъпната схема. Тя е известна на полицията с регистрации за измами, кражби и грабежи, осъждана е за грабеж от Софийски районен съд през 2003 г. Полицията издирва още двама съпричастни към опита за измама. Единият от тях е от София, известен на органите на реда и осъждан за кражба.

Мошениците са изготвили фалшиво завещание от името на починалата, чрез което апартаментът е трябвало да бъде прехвърлен на нов собственик, който няма нищо общо с истинския, нищо неподозиращ наследник на имота. Те успели да извадят и удостоверение за данъчната оценка на имота и дори да намерят потенциален купувач, с когото са водили преговори за бъдеща продажба на апартамента.

От ГД „Криминална полиция” припомнят за пореден път, че измамите с имоти са престъпления с много висока степен на обществена опасност, които нанасят вреда освен на собствениците на имота, така и на бъдещи добросъвестни купувачи.

www.trud.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.