November
12

Обмисляте дали вече сте готови за купите ново жилище - без значение дали сте недоволни от наема, който плащате или просто искате по-голямо жилище, трябва да се уверение че моментът е дошъл.

Ето няколко полезни съвета, които ще ви подскажат, че със сигурност сте готови за тази стъпка:

1. Добре запознати сте с пазара на имоти

Ако следите внимателно какви жилища се предлагат и на какви цени в града и квартала, в който живеете, вие имате по-реалистична представа за това колко би могло да ви струва начинанието. Не се доверявайте само на слухове и лични мнения на агенти, които целят на всяка цена да сключат сделка.

2. Имате достатъчно пари за първоначална вноска, както и ясна представа за останалата част за затваряне на сделката.

Първоначалната вноска е процент от цената на съответния имот, но не забравяйте, че за разходите и таксите, които следват.

3. Знаете точно колко пари можете да отделите.

Имайте предивд, че ако месечните ви вноски по ипотечен кредит са повече от 30-40% от доходите ви, можете да имате сериозни проблеми.

4. Знаете, че с купуването на ново жилище ще дойдат и допълнителни разходи.

Нещата не свършват само с покупката. Новото ви жилище може да има нужда от освежителен ремонт, размествания, нови мебели, смяна да дограма и т.н.

5. Имате добра кредитна история.

Бъдете сигурни, че особено при настоящата ситуация на пазара, потенциалният кредитор ще направи пълна проверка на кредитната ви история. Уверете се, че нямате висящи задължение, защото това може сериозно да обърка плановете ви.

www.profit.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.