March
4

Милиардерът Уорън Бъфет заяви, че спадът в жилищния пазар в САЩ ще приключи до 2011г., като според него, това е необходимото време, за което търсенето ще е в един порядък с предлагането.

В годишното си писмо от 27.02. към акционерите на компанията му Berkshire Hathaway Inc. той подчертава, че за около година проблемите в жилищния пазар би трябвало да останат зад гърбовете им, като цените ще бъдат далеч под нивата, когато бяха сериозно надути.

Най-големият спад в жилищния пазар от великата депресия в САЩ насам засегна 1/5 от населението в страната, като в резултат, през миналата година строителството на нови жилища спадна до най-ниското си ниво за последните 50 години.

Бъфет допълни, че предлагането е достигнало около 2 млн. броя годишно и от това потребителите са щастливи, но трябва да се има предвид, че търсенето се равнява на около 1.2 млн. броя. Trader.bg припомня, че Berkshire Hathaway Inc. притежава компания за покупка-продажба на жилища, за жилищно строителство и отдел за продукти, използвани в жилищното строителство. Като такава, тя бе засегната значително от кризата.

www.imoti.net

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.