April
8

Шейсет и пет на сто от трасето на автомагистрала “Люлин” са готови, съобщи на общоселско събрание в с.Големо Бучино кметът на Перник Росица Янакиева, предаде БТА.

На протестно събрание жителите на населеното място за пореден път настояха да бъде изградена пътна връзка със София. В противен случай, за да стигнат до столицата, живеещите в Големо Бучино трябва да преминат през Перник. Очакваме разрешение за вход и изход в скоростния път, обясни Янакиева. По думите й проектирането на връзката е поето като ангажимент от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Изграждането на отсечката може да се осъществи и от община Перник, уточни Янакиева. Според нея съществуването на тази връзка е важно и за съседните села Дивотино и Люлин, както и за Перник, за облекчаването на трафика през града.

Собствениците на засегнати от строителството на аутобана имоти ще получат обезщетение по 60 лв./дка, съобщи Янакиева. Стойността е била договорена между МРРБ, община Перник и ръководството на фирмата “Мапа-Дженгиз”. Нов резервоар - с обем 500-куб. метра, ще се строи за сметка на МРРБ, каза още Янакиева. В момента селото страда от недостиг на вода заради повишеното й потребление от страна на “Мапа-Дженгиз”. Присъстващите на събранието заявиха, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще съдят бивши и настоящи ръководители на община Перник и МРРБ.

www.dir.bg

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.