July
5

снимка: ТБМ2 обект младост 1

От началото на месец юни тази година огледите за имотите, които продаваме се увеличиха значително. Увеличението обаче засяга само най-атрактивните имоти, които предлагаме от нашето портфолио. Прави впечатление контраста, който може да накара да отидат на оглед на един имот примерно 40 човека за 2-3 месеца и как за друг имот в продължение на 6 месеца няма дори телефонно обаждане. Добре определената цена на имота е ключов момент пo пътя към една бъдеща продажба. Когато се прави сравнение на цените на един имот спрямо други подобни на него в определен район трябва да се отчитат всички факти. С колко по-скъп е имота от най-изгодното предложение в същия район, а дали ако е много по-скъп това е много обосновано?

В агенцията ни има имоти за които приемаме в някои дни по над 15 запитвания по телефона. Има дни в които не смогваме да подредим всички огледи, но всички тези обаждания и огледи са за определeни имоти, които са на много добра цена съобразена с настоящите пазарни условия. Ако трябва да разделим имотите в проценти - може би огледи имаме за около 10% от всички имоти, които предлагаме. За останалите 90% нещата или изобщо не се случват или спорадично се появява по някое обаждане, което не винаги води след себе си оглед, а за сделка изобщо не е ставало дума.

Положението е подобно и в другите агенции с които работим, защото такъв е пазарът в момента - цените са от преди две години, а търсенето е за по-ниски цени. Такива са фактите, а дали ни харесват или не не е толкова важно. По-важното е да постигнем своите цели - хората, които искат да продадат да получат необходимите им средства с които да постигнат своите планове, а тези които искат да инвестират в недвижим имот да направят успешна инвестиция.

www.tbm2.net

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.