January
13

Интернет пространството е залято с хиляди фалшиви обяви за жилища под наем на ниски цени. Схемата е елементарна, но безотказно работеща за жалките подобия  на хора смеещи да се наричат брокери на недвижими имоти каквито определно НЕ СА! Тези същества работят по един и същи некоректен начин, от началото на 90-те години до днес и вероятно ще продължават още дълго докато има кой да ги търпи. Схемичката е следната - много атрактивна обява за жилище под наем на изгодна цена. Има дори снимки - естествено жилището е в отлично състояние, а цената е винаги най-ниската за района. Идеалния апартамент привлича кандидат наемателите и те се обаждат да поискат оглед. Отговаря им се по няколко различни сценария, които иначе са сравнително идейни - днес го капарираха, днес ще го капарират, утре ще го капарират, отдадохме го под наем, но колежката е забравила да го свали от реклама, жилището е в сграда без разрешение за ползване, хазяите не искат млада двойка (след като са ви попитали и са разбрали, че сте млада двойка) и много други подобни и звучащи достоверно оправдания. След отказа следва запитване - а вие какво точно търсите под наем? Кажете какво и ние ще потърсим ако намерим нещо подходящо ще ви го предложим и т.н.

Идеята е да имат вашите телефони, а това са телефони на хора, които искат да наемат нещо и следователно са им потенциални клиенти. Когато запишат днес 30 телефона на търсещи под наем до 2-3 дни гарантирано ще имат поне пет сделки с някои тези хора, които са позвънили в тяхната агенцийка на някоя от многото им фалшиви обяви. ТБМ2 не може да си позволи да подвежда и заблуждава своите клиенти с невярна информация, но “играчите” са измислили начин как да правят пари безтова да вреди на да го наречем “имиджа им” ако въобще може да говорим за нещо такова. Ние отдавна сме разкрили новата схема за заблуда, която използват масово за прикритие на главния организатор като са разпределили на малки никому неизвестни фирмички своите фалшиви оферти. Реално под различни имена (при това много) можете да срещнете в абсолютно всички части на София да се дават под наем супер атрактивни жилища и дори ако сте по-наблюдателни ще откриете, че едни и същи снимки имат апартаменти в овча купел и в младост и надежда, но се предлагат като различни апартаменти в различни квартали на различни цени и то от различни “агенции”. Страшното за всички коректни колеги е, че тези мишоци се представятза брокери каквито нямат право да се наричат. Можете сравнително лесно да ги разпознаете по няколко повтарящи се белега - обикновенно нямат офис (т.е. те имат, но съвсем умишлено не са посочили адреса му, а друг адрес обикновенно несъществуващ) нямат стационарни телефони, а само един мобилен, не предлагат имоти за продажба, само имоти под наем обикновенно около 20 на брой. Иначе са си измислили едни имена и лога ум да ти зайде, но повечето колеги вече ги разпознават бързо. Това, което се чудя е къде спят журналистите и защо не ги осветят ярко с прожекторите, а от там да запретнат ръкави КЗП, КЗК и накрая ако е необходимо и икономическа полиция!?

Фалшиви обяви за жилища, фалшиви обяви за наеми, фалшиви оферти за имоти, фалшиви обяви за жилища под наем…

Фалшиви обяви за наеми II част

Фалшиви обяви за имоти III част

Фалшиви обяви за имоти IV част

Реални обяви за под наем в София от ТБМ2

16 Коментари

Здравейте,
поздравления за това, което сте написали. Хората трябва да знаят как точно могат да бъдат излъгани и от какво да се пазят. Управител съм на агенция за краткосрочно отдаване под наем. Нашите апартаменти изглеждат много добре, напълно са обзаведени и с хубави снимки. Снимките са тези, които привличат мнимите брокери. От седмица се борим с колежките, тъй като видяхме на много места наши апартаменти в различни агенции, а самите апартаменти бяха разхвърляни из цяла София, макар да се намират повечето около НДК. Предлагат се под наем. Ходих до imot.bg, но оттам ми заявиха, че обявите са платени и нищо не могат да направят. Единстевно аз мога да сигнализирам за некоректна обява, но не могат да махнат самите обяви. В homes.bg бяха по отзивчиви. Сега ще им изпращам декларация, че снимките са мои.
Освен нашите снимки има и такива на наши колеги. познаваме добре и апартаментите на колегите си.
Някои от фалшивите фирми, които имат наши снимки -Морфис груп, Арбела, Марбела и други.
Ще продължаваме да се борим тези обяви да бъдат премахнати, но имам чувството, че тези агенции се множат като гъби и борбата ще бъде доста неравна.

Здравейте,

реално така наречените “агенции” работят под един покрив, а дори и да имат регистрирани отделни юридически лица са си една обща организация, която е разпределена в абсолютно всички квартали. Имената им не могат да бъдат запомнени, а и могат да бъдат постоянно сменяни… Борбата ще бъде доста трудна, но мисля, че скоро самия пазар ще ги сложи там където им е мястото. Естествено ако някой помогне това да стане по-бързо ще е най-добре за всички. Дори за самите тях, защото ще се ориентират по-бързо да започнат да правят бизнес по честен начин, а не с лъжи и измами на дребно както го правят сега.

Упревител агенция за недвижими имоти 19.03.2012 @ 15:06

Ситуацията е такава. Докато хората искат да гледат нереални апартаменти. Агенциите които реално работят наеми в София, ще пускат фалшиви обяви, това неисключва и мен. Ако конкоренцията пуска такива обяви и клиентите им се обаждат и те правят сделки от това аз съм принуден да играя тази игра. Но следващите му думи нека потенциалните наематели сега ги чуят много добре:
На пазара излизат ограничен брои обяви, те не са лъскави и са скъпи, това е истината. С фалшивите обяви с техния фалшив лукс и евтини цени, ние тези които ги побликуваме създаваме дъмпинг на пазара и собствениците смъкват тези цени. Сега обаче нещата се променят и фалшивите обяви се следят и махат, въпрос на време е те напълно да изчезнат от пазара, и това което ще се случи сега всички тези от вас които плачат толкова много срещу некоректната ни реклама ще видят истината такава каквато сте я позабравили. Вземаш 800 лева в София заплата и ти казват че ще живееш в дупка за 600 лева. Кофти е да гледаш луксозен апартамент в саита за 200 евро и да те водят в по лошо изглеждаш апартамент за 250 евро, е сега ще гледате това което ние гледаме и вие невиждате, дупката на Йончо Тончев дето си мисли че може да и вземе цена като в Германия, само че сега Йончо няма да види в саита че има по хубави апартаменти на по ниски цени и няма да ви свали цената като ви заведа, не ще си я наемете на неговата цена. И сега ще получите ето това за кето плачехте. ЧЕСТИТО…

Незнам дали сме колеги и незнам как това е възможно наистина да са думи на управител на агенция за недвижими имоти, която “реално” работи??? Ти сериозно ли се възприемаш като регулатор на пазара на наеми като пускаш фалшиви обяви!?!?!?!?!?!?!?!?

“Сега обаче нещата се променят и фалшивите обяви се следят и махат, въпрос на време е те напълно да изчезнат от пазара, и това което ще се случи сега всички тези от вас които плачат толкова много срещу некоректната ни реклама ще видят истината такава каквато сте я позабравили.”

Чета и не вярвам на очите си…пишеш за изчезването на фалшивите обяви като за изчезването на българските домати… Ако единствения “маркетинг” за набиране на нови клиенти ви е този - с лъжи и фалшиви обяви - е ще трябва да се потрудите малко повече…”колега”…

Иво Иванов 17.04.2012 @ 22:01

За да ви осветя по горе споменатите обяви,стои една единствена фирма(родител),която спонсорира и поддържа всички останали дъщерни фирми,фантоми.Става на въпрос за Фирма-Адаптконсулт със собственици Благовест Балдев и Радостин Балдев.Които успешно повече от 3 години заливат пазара със зарибителни обяви като по този начин изграждат лошо име на бранша.Новата схема по която работят е на всеки брокер от даден район да бъде прикрепен по един профил с фалшиви снимки с фалшиви обяви за които той сам да си го следи и да отговаря за него.Ето за това виждате много фирми с 20-30 нереални обяви.Решението е много просто трябва тази фирма да се отсрани от пазара.Представете си пазара без 3000-4000 фалшиви обяви.Мисля че и на мен и на вас би ви харесало доста повече

Здравей Иво,

всъщност има и доста други фирми освен посочената “фирма родител”, но наистина огромната част от измамните обяви са именно техни или по-точно на стотиците анонимни 20 годишни момчета и момичета, които отговарят на мобилните телефони зад измислените обяви за по 250-450лв с лъскави снимки… Според мен времето им вече е към своя край, но те все още не са го разбрали.

Здравейте колеги, относно тези брокери-помияри, не мисля, че като си пишем тук ще се променят нещата. Ще си кажем какво мислим, ще разтягаме локума колко сме велики. Това което трябва да направим е да се обърнем към онези хапливи журналисти. Да им дадем тема за добър репортаж. Много ми иска да се променят нещата. Да изритаме тази сган, която губи най-ценното на нас и на нашите клиенти - ВРЕМЕТО.

Точно така Стефане няма да е лошо някой да им обърне повече внимание и да си получат заслуженото.

Съгласен съм с почти всичко от казаното. Поздравления!

Напълно верни коментари. Лично съм си патил от Адаптконсулт. Истината е само една - яко ритане на задници: и в прекия и в преносния смисъл.

ВАЖНО АДАПТ КОНСУЛТ е “майката” на всички некоректни създадени от нея “агенции за имоти ” в големите градове София, Пловдив, Варна и Бургас , регистрираните агенции са с различни имена и мамят с фалшиви имоти в интернет пространството! Веригата от техните агенции е твърде дълга но ето някои от техните имена -Дрийм , Дрийм Естейтс, Дрийм Фактор Плеър Спешъл, Управление БГ, Жилищно обзавеждане , Калея БГ, Райт Риълти, Адапт Конслут пропърти Мениджмънт , Махамана Хоум Сървиз, Ринекс Сървис Про Пропъртис , Верхалио,Марбела груп ООД,Морфис груп, Арбела и много други , зад тези фирми стоят имена като : Благовест Атанасов Балдев, Радостин Балдев, Ивайла Василева Стоянова, Серджан Абдула Юруков, Радостин Стефанов Бояджиев , Тихомир Атанасов Рачин , Нарин Рушен Кадир, Сесар Гонзалес, Алехандро, Светослав Лъчезаров Димитров , Мартин Петров Георгиев, Павлина Георгиева Петрова , Деница Николаева Желева , ,Венци Славов Горанов, Цветан Ангелов Трифонов, Атанас Огнянов Йончев, Венцислав Росенов Хъндърчев , Румяна Валентинова Васева , и много други. В търговския регистър можете да ги проверите!

Запознат 09.12.2013 @ 15:24

А агенцията им за “продажби” на хората от АДАПТКОНСУЛТ се казва ИМОТИ КОЕВСКИ имат около 400 оферти за продажба на имоти в www.imot.bg

С хилядите си фалшиви обяви налагат абсолютен монополизъм във всички сайтове , пречат на частните лица , на останалите агенции с нелоялна конкуренция , измествайки обявите им на последни позиции , така техните реалните обяви остават невидяни.В същото време с зарибяващите си имоти , предлагат малкото реални на пазара , и така елеменират всички коректни участници. Създадената верига от агенции която доста добре координират помежду си , ги прави като че ли неразбиваеми за съжаление , щом никой нищо не прави срещу тях в България.

Горките наемодатели , тормозят ги денонощно по телефоните , на по неорентираните наемодатели вземат ключове от апартаментите им , често звънят като частни лица и изведнъж пред свършен факт когато са с клиенти започват да изнудват наемодателите за пари , както и самите наематели и те трябва да им плащат комисионна. Всичко е пълна каша , пазара на имоти е напълно разбит!

Изпатил клиент 04.02.2014 @ 22:22

Списък с некоректни агенции с хиляди фалшиви обяви:

Асист пропърти
Милениум груп
Фактор пропъртис
Факт пропъртис
Имоти Коевски
Адмирал пропъртис
Хазяйката
Рент а хоум
Уелкам хоум риал естейт
Виа пропъртис
Елмонт
Парма
Амекс

Марин 11.06.2015 @ 17:25

Набирателни обяви и фалшиви агенции не трябва да има, долните брокери не трябва да окупират 99% от предлагащите се апартаменти в София, не бива да се говорят неща от рода на “пазара е обран” , глупавите собственици на апартаменти не бива да се подлъгват и да ползват услугите на брокерите….. подяволите трябва да може да си купиш шибан вестник, да звъниш по шибаните обяви и така да си намираш жилище, в което да живееш.

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.