April
7

Провеждаме преговорите за цената по най-добрия възможен начин и доста често се случва наши клиенти да спестяват много повече от колкото са допускали за възможно. Това се случва само когато преговорите води наш представител и не се гонят отрицателни срокове за нанасяне в бъдещия имот. Освен това какво са да речем две хиляди евро комисион на фона на 15000 евро, които можем да спестим на купувача ако ни се довери да водим преговорите за цената вместо него?

Нашите клиенти купувачи, които купуват с ипотечен кредит много често пестят хиляди евро в благодарение на нашата консултация за избор на банка и кредит. Клиент на ТБМ2 си спести 25000 евро, под формата на лихви, които щеше да изплаща в повече в продължение на 15 години на една банка, защото ни послуша да получи друг кредит, а не този който беше избрал! Тук не говорим да го посъветваме в коя банка е най-ниска лихвата или ГПР – нещо, което всеки може да провери лесно в интернет. Става въпрос за нещо съвсем друго, което повечето хора незнаят по простата причина, че първо на банките не им е изгодно да го разгласяват и второ как мислите колко често човек тегли ипотечен кредит в живота си, че да е изучил тези тънкости?

С опита, който имаме ние бихме могли да гарантираме успешния завършек на инвестицията в недвижим имот. Освен юридическото обезпечаване на сделката – изготвяне на предварителен договор за получаване на капаро/задатък, правим и проверка на цялостната история на имота, което включва детайлен преглед на всички предходни сделки за конкретния имот от началото до последния ден. Такава проверка се изисква и от банките преди да приемат даден имот за ипотека, но те изискват проверка за тежести за десет години назад, а ние правим проверка за целия период. Имаме стотици интересни случаи, защото нашето законодателство, имотния регистър и кадастъра до този момент не са си стиковали действията, което ни отваря доста работа за отхвърляне, която повечето хора въобще не подозират, че ги очаква когато тръгват да продават и купуват.

Пестим време на клиентите си - като ги запознаваме с настоящите пазарни условия съобразени с тяхното търсене. В интернет се предлагат огромен брой оферти, които не отговарят на описанието си. 90% от тази информация се поднася от едни и същи “юридически лица” и ние много добре знаем кои са, защото се занимаваме с тях от години. Всеки новоизлюпен кандидат купувач обаче не ги познава и попада много лесно в примката им когато си търси имот самостоятелно без брокер. Можем да се обзаложим кой ще направи по-добра сделка с инвестицията си в недвижим имот - човек, който купува за първи път в живота си без брокер или човек, който купува като преди това е сключил посреднически договор с ТБМ2. Повечето хора имат право само на един опит…и после връщане назад няма.

10 съвета от ТБМ2 при покупка на първо жилище

Пазарлък за имот

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.