October
1


По традиция на 1-ви октомври започна най-силното тримесечие от годината от гледна точка на брой реализирани продажби на недвижими имоти. Обичайно началото на всяка календарна година е най-слабо в продажбите на имоти по ред причини една от които е и зимното време, но също така е обичайно всяко последно тримесечие на всяка календарна година да е най-силно в продажбите. За това също си има обяснение, но за да не се повтаряме по-скоро ще акцентираме на следното - гледайте да си продадете имотите до началото на декември, защото доближи ли времето до празниците нещата за този, който продава и не е продал отиват в нежелана посока. В началото на януари по традиция агенция по вписванията на работи и сделки не се вписват - съответно и проверки за тежести не могат да се правят с една дума почивка, а с две думи - зимен сън.
За купувачите - тези три месеца имате най-силна конкуренция. Освен вас още поне 6000 купувачи търсят добрата сделка или поне толкова вписани сделки има в София за последното тримесечие на миналата година, което ме навява на мисълта, че сега цифрата ще бъде много подобна между 5000 и 9000 според зависи от склоността на продавачите да свалят цената си и на техните брокери да преговарят. За страната анализ не мога да направя, но това са цифрите от миналата година.

*Да не се приема материала като подтикване, манипулиране и/или подкана за продаване/купуване на недвижими имоти в София през следващото тримесечие…има и други тримесечия все пак :))) 

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.