February
16

 

Таблото с ключове в нашия офис през 2007-ма година когато започнахме изглеждаше като на снимката по-горе.

“Наемателите ме завлякоха с огромни сметки за парно и не си платиха наема за последните три месеца…”

“Наемателя ми не си вдига телефона и като идвам да го търся в апартамента не отваря вратата какво да правя?”

“Кучето на наемателите ми е унищожило чисто новите мебели ит на всичкото от горе са се изнесли без да ме уведомят…” 

“Съседите се оплакват от силна музика и непрестанни купони май сбърках с тези наематели…”

Всички тези оплаквания са ежедневие сред наемодателите като дори много от тях опарени неведнъж от некоректни наематели са се отказали завинаги да си дават имота под наем. Други търсят начин да си отдават жилището само на хора, които са препоръчани от техни близки и приятели и на които смятат, че могат да се доверят. Най-често срещаната грешка при големите загуби с неплатени наеми от 3-4 месеца и неплатено парно за цели два сезона се случват точно от “познатите” на познатите, които сме пуснали в жилището без договор за наем за да не се обидят… Когато няма коректен договор за наем, който да се преподписва всяка година и когато не се осъществява контрол върху плащането не ежемесечните комунални услуги се стига до големи загуби.

Много често наемателите са съвсем добронамерени, но на всеки се случва да остане без работа или да остане без доходи без да го е планирал и тогава виждайки възможност “да се мине между капките” и да не се плати наема и сметките се случва точно това. Понякога наемателите подведени от хилядите фалшиви обяви за имоти решават оптимизират разходите си за наем и се втурват да търсят двустаен в Лозенец луксозно обзаведен за 300лв и по този начин напускат своята настояща квартира.

Предимството да се ползва услугата управление на имоти е точно тази, а ако имате имот за отдаване под наем, а не живеете в София услугата може да ви бъде още по-полезна, защото ще си спестите много транспортни разходи.

Таблото с ключове в нашия офис сега през 2013 година изглежда така:

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.