June
10

1.Задължителен първоначален огледа на имота ви. Един бърз преглед през офертите за имоти, които предлагаме ще ви даде ясна картина, че ТБМ2 не предлага имоти, които предварително не са посетени на място от брокер. Това е абсолютно задължитело, защото само при посещение на място могат да се вземат под внимание всички необходими детайли по които на по-късен етап ще бъде изготвена оценка на имота ви. А без правилната оценка предлагането на имота ви напълно се обезмисля.

2.Сключване на посреднически договор между вас като продавач и ТБМ2 като посредник при продажбата. Писменото договаряне на взаимоотношенията между възложител в случая - вие и изпълнител в случая ТБМ2 в самото начало на процеса е изключително важно и за двете страни по договора. От една страна вие поемате ангажимент към нас, че когато си свършим работата ще ни бъде платено, а от друга страна ние поемаме ангажимент към вас, че ще направим всичко, което е по силите ни за да реализираме успешно вашия имот.

3.Безплатна оценка на вашия имот. Безплатна е ако сключите посреднически договор с нас ние да предлагаме имота ви. В противен случай си имаме ценоразпис за оценките. Не подценявайте оценката на имота си много хора го правят ежедневно и това бави реализацията на много имоти.

4.Изготвяне на презентация за оферирането на имота пред всички потенциални клиенти. Нещото в което сме по-добри от много агенции и това е видимо когато се сравняват имоти предлагани от нашата агенция сравнено с имоти, които се предлагат от други агенции.

5.Осъществяване на огледи. Огледите са за сметка на ТБМ2 както и всичко изброено до тук. Голямо улеснение за нас е ако имаме ключ от имота и обсмисляме завишение на цените за всички клиенти, които ни карат да се съобразяваме с трети лица относно огледите. Най-често тези трети лица са изключително незаинтересувани и немотивирани от продажбата на имота хора. Като съседи, наематели, роднини, колеги, познати и т.н. които държат ключовете и ни отнемат по 20 минути за преговори по телефона кога да осигурят достъп до имота за да може потенциалния купувач като начало да го види.

6.Провеждане на нестандартни рекламни форми кампании при сключен договор за изключителни права. Информацията по тази точка не е достъпна до всички.

7.Провеждане на преговори с потенциалните купувачи. Тук е най-важния момент при всяка една покупко-продажба на имоти. След оценяването на имота и начина му на представяне се стига неизбежно и до пазарлъка. Няма как да знаете дали правите добра или лоша сделка ако нямате информация за текущия пазар и продажби. Подобна информация при нас е ежедневие и това ни дава необходимото спокойствие да вземем правилното решение при преговорите с потенциалните купувачи.

8.Изготвяне на предварителен договор за продажбата. Когато стигнем до предварителия договор значи вече преговорите за цената са преминали и започват преговорите относно условията по самата продажба. Има значение дали купувача ще бъде с ипотечен креди или не, има значение кой ще бъде нотариуса, има значение в чий офис ще се подпише предварителния договор. От предварителния договор до прехвърлянето на имота има обикновенно около месец-два според купувача и документите за имота. Когато подпишете предварителния договор и получите капаро (обичайно е 10%) вече спокойно можете да платите и на агенцията, защото най-съществената част от работата е свършена - цената е договорена, договора е подписан и е платено капаро. Ако случайно купувача се откаже от сделка, което става изключително рядко то платеното капаро както е добре озвестно остава за продавача.

9.Консултация и съдействие при осигуряването на всички необходими за продажбата на имота документи. При пълно поемане на ваденето на документи е необходимо пълномощно и допълнително заплащане.

10.Изповядване на сделката пред нотариус и предване на владението на имота.

10.06.2013г.

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.