August
23

Предлагането на панелни гарсониери за наемане в София в момента е много малко, споделят брокери от агенциите за недвижими имоти. Причината е голямото търсене, независимо от местонахождението им, уточняват те.
Най-голям дефицит на жилища за наемане от сегмента има в южните квартали, където офертите се броят на пръсти. Според сайта за недвижими имоти www.imoti.net в момента в тази част на столицата се предлагат за наемане само десетина панелни едностайни, като офертите варират от 199 до 300 евро. Най-ниският наем в сегмента се иска за боксониера от 29 квадрата в престижния “Иван Вазов”. Според обявата жилището е с климатик и е обзаведено. От южните квартали най-високата оферта е за нормална гарсониера от 40 квадрата в “Хиподрума”. Имотът се намира на 8 етаж близо до магазин “Билла”.
В северните квартали на столицата, които се смятат за по-ниско престижни, предлагането е малко по-голямо, но в замяна на това максималните оферти са на доста по-високо ниво и стигат до 450 евро, сочи статистиката.
Най-ниският наем в северните квартали за панелна гарсониера е за жилище от 48 квадрата, за което се искат 199 евро. Жилището се намира в “Надежда-2″. Най-много пари за наем - 450 евро, се искат за апартамент с 3 квадрата по-малка площ, който е преустроен в двустаен. Имотът се намира в съседния “Надежда-3″.
На пазара на двустайните панелки нещата са по-нормални и офертите в северните квартали са по-ниски от тези в южните, сочи статистиката. Най-ниското предложение от 240 евро е за обзаведено жилище от 60 квадрата в “Надежда-4″. Най-скъпо за наемане в северните панелни комплекси на София се оферира полуобзаведен двустаен от 66 квадрата в “Надежда-2″. Според обявата жилището ще е свободно от началото на септември.
В полите на Витоша двустайните панелки се предлагат за наемане от 290 до 480 евро. Най-ниската оферта е за апартамент от 65 квадрата в кв. “Гоце Делчев”, най-високата - за обзаведен апартамент в “Иван Вазов”.
При тристайните конюнктурата е подобна и средните цени на наемите в южните квартали са с около 22 процента по-високи, отколкото в северните. В северните най-ниската е 250 евро и е за необзаведен апартамент от 68 квадрата в “Надежда-1″. Най-много пари - 380 евро, се искат за обзаведен тристаен в “Надежда-3″.
В южните квартали се оферират само няколко панелни тристайни. Най-малко пари - 320 евро, се искат за необзаведен апартамент в “Павлово”, а най-много - 600 евро за обзаведен в “Стрелбище”.

Източник в.Монитор

Искате да коментирате?

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.